Hlavní obsah

Brno zakázalo pouliční prostituci

– Brno • Aktualizováno

Brněnští zastupitelé v úterý schválili vyhlášku, která na veřejných prostranstvích v celém městě zakazuje nabízení a poskytování sexu. Zákaz se doposud vztahoval pouze na některé lokality. Zákaz vstoupí v platnost do 15 dnů, uvedl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pro návrh zvedlo ruku 47 lidí z 55členného zastupitelstva. Vyhláška, která měla nabízení sexuálních služeb omezit, platí v Brně od roku 2005. Obsahuje výčet ulic, v nichž je zakázáno sexuální služby nabízet. "Některé městské části tento výčet vůbec nestanovily. Je to například Brno-střed, Žabovřesky nebo Černovice," řekl Žára. Naopak mnoho ulic stanovila například městská část Židenice, Královo Pole a Bystrc.

"Důvodem úplného zákazu je ochrana mládeže a dobrých mravů ve městě. Opíráme se o ustálenou judikaturu Ústavního soudu, která se týká obecně závazných vyhlášek o prostituci, podle níž je možné zakázat ji na všech veřejných místech v obci," uvedl Žára.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mezi zakázané ulice patří například Kounicova nebo Olomoucká. Právě Kounicova je však dostupností sexuálních služeb na veřejnosti známá.

Nyní nebude možné nabízet sex za úplatu na žádném veřejném místě. V případě porušení zákazů aktérům hrozí přestupkové řízení a pokuta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám