Hlavní obsah

Brno nabízí na čtvrtek více parkování a zdarma

Právo, Miroslav Homola
Brno

Brněnský primátor Roman Onderka se připravuje s vedením radnice na čtvrteční stávku velmi důkladně a snaží se nic neponechat náhodě. První jednání krizového štábu se uskutečnilo už v neděli, tedy bezprostředně poté, co byl termín stávky odboráři přesunut na čtvrtek.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Brněnský primátor Roman Onderka

Článek

Primátor města spolu se zástupci Dopravního podniku města Brna, a.s. (DPMB), Brněnských komunikací, a.s., Policie ČR a Městské policie Brno zhodnotili současný stav s cílem zajistit v součinnosti všech minimálně základní dopravní obslužnost a bezpečnost ve městě. Je také velmi pravděpodobné, že stávka, která bude zřejmě ještě radikálnější než původně plánovaná, způsobí, že budou brněnské komunikace značně zatíženy osobní automobilovou dopravou.

„Mimořádný krizový štáb specifikoval souhrn opatření, která se budou dotýkat čtvrteční situace v dopravě. Informace budou veřejnosti včas podány. Již dnes můžeme říci, že na všech hlavních dopravních uzlech budou zaměstnanci MP Brno a DPMB. Posílena bude rovněž infolinka dopravního podniku. Na www.dpmb.cz budou k dispozici on-line informace," řekl primátor města Roman Onderka.

"Aktuálně se řeší i otázka navýšení parkovacích míst ve městě a zajištění bezpečného průjezdu městem pro složky jednotného integrovaného záchranného systému,“ dodal.

Podle vyjádření dopravců bude vedení DPMB, a.s. i nadále jednat s odborovými svazy v brněnské dopravě s cílem zajistit minimální obslužnost základních páteřních tras – např. tramvají č. 1 a č. 8. Existuje velká pravděpodobnost, že v Brně nedojde k blokádě silnic. Nicméně vše se bude v následujících dnech upřesňovat. Veškeré informace o průběhu budou na www.dpmb.cz, a na některých zastávkách MHD.

Parkování zdarma

„Pokud bude ve čtvrtek 16. června stávka v dopravě, budou zpoplatněné parkovací plochy vlastněné městem Brnem v ten den zdarma. Všechny závory budou zdviženy od půlnoci na čtvrtek do půlnoci ze čtvrtka na pátek. Chceme tím brněnským řidičům ulehčit už tak složitou situaci v dopravě,“ řekl primátor města Roman Onderka.

Brněnské komunikace, a.s. budou v případě nutnosti zajišťovat volné parkovací plochy, např. v oblasti kolem Ronda a na Ponavě kolem Lužánek, areál BVV či parkoviště na Veveří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám