Hlavní obsah

Brnem prošel roztančený průvod ProtestFestu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pivo, víno v pet lahvích, vůně marihuany, množství psů. Muzika, pohoda. Tak se vyznačoval povolený průvod alternativců, který prošel v sobotu v podvečer Brnem.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Protestní pochod

Článek

Mladí, ale občas i dříve narození pochodující se spojili pod různými hesly z nichž nejvýmluvnější bylo to, které odmítalo nacisty.

„Akcí, kterou připravujeme zhruba půl roku, chceme upozornit na stále se zužující svobodný prostor, který nám společnost a také město Brno vymezuje. Každý rok přibývá různých zákazů a příkazů týkajících se například pohybu a pobytu na veřejném prostranství na straně jedné a akcí například neonacistů na straně druhé, kterým se dává zelená. To jsou věci, které se nám nelíbí," uvedla za organizátory Martina Malinová.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Účastníci ProtestFestu

Organizátoři si na místě srazu na Moravském náměstí okamžitě po odchodu průvodu, který pak prošel prakticky celou střední částí Brna, uklidili.

Průvod čítající zhruba tisíc lidí byl doprovázen desítkami policistů. Protestující po pochodu pokračovali ve volné zábavě za doprovodu muziky v Pisárkách.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám