Hlavní obsah

Bradáčová ve svém týmu přišla o elitního žalobce

– Praha
Právo, rav

Sotva si Lenka Bradáčová jako šéfka Vrchního státního zastupitelství v Praze (VSZ) začala sestavovat tým žalobců podle svých představ, opouští ji jeden z nejvýraznějších spolupracovníků a nejvýše postavených manažerů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Článek

Ředitel speciálního 6. odboru na VSZ, tedy odboru závažné hospodářské kriminality, Radim Daňhel, který má na starosti i kauzu tunelování státního ropného gigantu Čepro či stamiliónové daňové úniky při obchodech s tabákem, končí na vlastní žádost z osobních důvodů.

Od 1. srpna bude dělat řadového státního zástupce v Kroměříži.

Osobní důvody

„Důvody jsou ryze soukromé a osobní, proč jsem se rozhodl na vlastní žádost odejít a požádat o trvalé přeložení na Okresní státní zastupitelství v Kroměříži,“ řekl ve středu Právu Daňhel s tím, že život není jen o kariéře.

„Požádal si o přeložení na vlastní žádost. Nejsem samozřejmě rád, protože si jeho práce vážím, ale jeho důvody plně respektuji,“ řekl jeho přímý nadřízený Adam Bašný.

Daňhel má podle svých slov nyní jen kauzy, které jsou buď už u soudu, anebo zatím jen ve fázi prověřování. Některé by rád uzavřel ještě před odchodem do Kroměříže.

V této souvislosti Daňhel zmínil i případ týkající se státního ropného gigantu Čepro, kde běží už třetím rokem hlavní líčení.

„Předpokládám, že případy, které mám rozdělané, dokončím,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám