Hlavní obsah

Božské Rio: Tyčkařská naděje? Šance tam jsou, říká desetibojař Lukáš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrý vstup na hry v Riu měli čeští tyčkaři Jan Kudlička a Michal Balner. Oběma se v neděli podařilo dostat do finále. Česko má díky nim jako jediná země dva zástupce v boji o medaile. Že má šanci na jejich získání, předpovídá i desetibojař Marek Lukáš.

Božské Rio: Bronzová sobota a tyčkařská nadějeVideo: Novinky

 
Článek

„To je velmi příjemná zpráva,” komentoval postup tyčkařů moderátor Božského Ria Radek Šilhan, který byl ve studiu s desetibojařem Lukášem.

Oba pak otevřeli debatu na téma, zdali má Česká republika šanci na výhru medaile. „Šance tam jsou,” řekl desetibojař, upozornil však na největšího favorita a taktika disciplíny, Francouze Renauda Lavillenieho.

U tyčkařů o úspěchu rozhoduje především taktika, a to především v případech, kdy se skáčou vyšší výšky. „Například Honza Kudlička díky tomu na šampionátu v Curychu získal medaili,” připomenul Lukáš situaci, kdy Kudlička některý z pokusů vynechal a šel až na výšku, za kterou získal cenný kov.

Finále bude pravděpodobně plné skvělých výkonů, již v kvalifikaci totiž skočilo několik tyčkařů více než 570 cm, upozornil desetibojař Marek Lukáš v pořadu Božské Rio, které se vysílá denně od 9.00 na webu Sport.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám