Hlavní obsah

Božské Rio: Sáblíková neměla na olympiádě co dělat, tvrdí cyklista Sisr

Martina Sáblíková neměla na olympiádu do Ria de Janeira vůbec odjet, prohlásil mistr světa v dráhové cyklistice František Sisr ve středečním vysílání pořadu Božské Rio na serveru Sport.cz. Podle jeho názoru nebyly splněny všechny náležitosti týkající se nominace.

Božské Rio: Sablíková neměla na olympiádě co dělat, tvrdí cyklista SisrVideo: Sport.cz

 
Článek

„Martina neměla do Ria ani odcestovat, to bylo jasné. Nebyla splněna nominační kritéria. Není to chyba Martiny, ale lidí, co to měli na starost,” míní Sisr.

Z českých reprezentantů dává největší šance Leopoldu Königovi a Janu Bártovi.

„Pokud si rozdělí síly a trať jim bude vyhovovat, oba dva by se mohli umístit v top desítce,” řekla Sisr a dodal: „V současné chvíli asi ale trať bude vyhovovat více Leopoldovi.”

Vítězem by se podle něj mohl stát Fabian Cancellara, Chris Froom by mohl skončit v první pětici.

Nešťastná prohra

Ve studiu Božské Rio, které vysílá web Sport.cz každý den od devíti hodin, byl i olympijský vítěz, bývalý deblkanoista a vodní slalomář Jaroslav Wolf. Prohra Vítězslava Gebase o bronz byla podle něj sice nešťastná, ale Gebasovu cestu olympiádou velmi chválil.

Ve středu bude v semifinále bojovat o postup kajakář Jiří Prskavec. Podle Wolfa patří český závodník k velkým favoritům. To platí také o Kateřině Kudějové, která se pokusí dostat do finále ženské části ve čtvrtek.

Na vlnách v Riu

Šance skifařů Ondřeje Synka a Miroslavy Topinkové Knapkové v pořadu hodnotil  stříbrný olympionik, veslař David Jirka. „Pokud Ondra Drysdala nepustí před sebe, vyhraje,” věří Jirka. Podle něj jsou právě Synek a Drysdale největšími favority. Knapkové Topinkové také dává velké šance, připomíná, že bude mít velkou konkurenci.

Větší zájem o šerm

Závěr středečního vysílání patřil šermu. Šermíř Pavel Pitra hodnotil úterní souboj kordisty Jiřího Berana s Brazilcem Athosem Schwantesem. Beran sice na začátku duelu vedl, nakonec bohužel prohrál. Velký respekt si však získal za svou férovost, kdy rozhodčímu přiznal jemu špatně udělené body.

Pitra Beranův výkon chválil a přiznal, že jeho výkon v klubu společně oslavili. Podle něj by letošní dvojnásobná šermířská účast na olympiádě v Riu mohla u Čechů zvednout zájem o šerm.

Nejoblíbenější sportovci

V rámci studia bylo dotázáno několik našich reprezentantů, koho ze sportovců by si nejvíce přáli potkat v olympijské vesnici v Riu. Nejvíce bodovali Usain Bolt a Michael Phelps. Dále by Češi rádi potkali tenisty a americké basketbalistky, oštěpařka Barbora Špotáková zase upřednostňuje setkání se sportovci z méně známých zemí.

Reklama

Související články

Capoiera, cyklistika a tenis v Božském Riu

Server Sport.cz pokračuje ve vysílání studia Božské Rio. Každý den od 9:00 informuje o všem, co se týká Rio de Janeira, Brazílie, sportu a hvězd. V pondělí...

Výběr článků

Načítám