Hlavní obsah

Bobošíková dala sbohem Železnému a Nezávislým

PRAHA

Europoslankyně Jana Bobošíková ukončila spolupráci s Hnutím Nezávislí, za nějž kandidovala do EP. Důvodem je rostoucí vliv europoslance a bývalého ředitele TV Nova Vladimíra Železného v hnutí. Prohlásila to ve středu na tiskové konferenci. "Rozešli jsme se, říkám to zcela otevřeně," řekla Bobošíková.

Článek

"S Hnutím Nezávislí spolupracovat nebudu," dodala s tím, že slíbila voličům, že bude skutečně nezávislá. Respektuje ale, že Železný do hnutí nedávno vstoupil. Bobošíková ve středu otevřela v Praze svou kancelář europoslance.

Železný označil vyjádření Bobošíkové za "neloajální chování". "Naše postoje a politický styl se rozešly ve chvíli, kdy Jana Bobošíková zaměstnala svého manžela, podnikatele (Pavla) Bobošíka, jako asistenta. Tím poškodila prestiž hnutí Nezávislí," uvedl Železný v prohlášení pro ČTK.

Bobošíková se stala europoslankyní v červnu. Kandidovala jako dvojka za hnutí Nezávislí. Vladimír Železný byl na kandidátce jednička. Nakonec se ale ukázalo, že Bobošíková je mezi voliči oblíbenější než Železný. Dostala více preferenčních hlasů, 99 368. Železný jen 62 638.

V europarlamentu nevstoupila Bobošíková do žádné politické frakce a zůstala nezávislou poslankyní.

Reklama

Výběr článků

Načítám