Hlavní obsah

Blažek na obraně končí, nedostal bezpečnostní prověrku

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rudolf Blažek, náměstek ministra obrany Alexandra Vondry (oba ODS), ve své pozici náměstka pro obranné akvizice končí, a to na vlastní žádost. Důvodem je podle všeho to, že se mu nepodařilo získat bezpečnostní prověrku na stupeň tajné, kterou pro post potřeboval. V úterý o tom informoval mluvčí resortu Jan Pejšek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rudolf Blažek

Článek

Vondra již před časem ve Sněmovně avizoval, že pokud Blažek prověrku nezíská, bude odvolán. Informace o tom, že Blažek prověrku nezíská, se objevily již v minulém týdnu. [celá zpráva]

Vondra končícímu náměstkovi poděkoval za odvedenou práci a ocenil, že se mu podařilo vybudovat Národní úřad pro vyzbrojování.

Blažek důvod svého odchodu nespecifikoval. Uvedl pouze, že by se rád vrátil do soukromého sektoru a věnoval se znovu pražské komunální politice. V minulosti působil jako náměstek primátora Pavla Béma (ODS).

Post náměstka zastával Blažek od loňského března. Jeho nástupce zatím nebyl jmenován. Vedením sekce byl dočasně pověřen ředitel sekce vyzbrojování MO plukovník Pavel Bulant.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám