Hlavní obsah

Blair si po Paroubkovi promluví i s Topolánkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bristký labouristický ministerský předseda Tony Blair si před volbami najde čas i na setkání se šéfem nejsilnější české pravicové ODS Mirkem Topolánkem. Nedávno přijel Blair, jenž sídlí v Downing Street od roku 1997, podpořit v předvolební kampani soc. dem. premiéra Jiřího Paroubka.

Článek

"Setkání bude trvat zhruba půl hodiny," uvedla o Topolánkově anglické misi zahraniční tajemnice ODS Adéla Kadlecová. Jednat se bude o reformě společné zemědělské politiky, rozpočtového rámce EU a možnosti výměny zkušeností v této oblasti na expertní úrovni.

Dalšími tématy by měly být podle mluvčího ODS Jiřího Sezemského bezpečnostní politika a transatlantické vazby, školství, reformy vzdělávacího systému a snižování administrativní a byrokratické zátěže ve státní správě.

Přirozeným partnerem a vzorem ODS v Británii jsou tamní konzervativci. ODS v Praze nedávno navštívil jejich nový lídr David Cameron. Podle Topolánka však návštěva u rivala konzervativců není ničím nepřirozeným. "Setkání s premiérem Tonym Blairem připravujeme už od ledna letošního roku. Tony Blair se na svých zahraničních cestách setkává i s lídry opozice. Vzhledem ke krátkosti jeho březnového pobytu v Praze jsem přijal jeho pozvání na pracovní schůzku do Londýna," uvedl k návštěvě Topolánek.

ČSSD použila fotografii Blaira z jeho návštěvy v Praze na volební billboardy a v kampani používá také typický londýnský double-decker, který sociálním demokratům Blair přivezl. [celá zpráva] ČSSD usiluje o ještě jednu Blairovu návštěvu Prahy do voleb na počátku června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám