Hlavní obsah

"Bezvýznamní idioti," zepsul Kalousek europoslance, kteří jej kritizovali za absence

Napětí mezi ODS a TOP 09 se přeneslo i mezi europoslance nejsilnější vládní strany. Ti před pár dny kritizovali ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) za to, že údajně nejezdí na zasedání ministrů financí evropské sedmadvacítky. Kalousek si to nenechal líbit. Absentoval prý pouze jednou kvůli schvalování rozpočtu a navrch označil poslance za bezvýznamné idioty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Na kritiku od europoslanců Hynka Fajmona a Ivo Strejčka upozornily ministra Lidové noviny (LN) s tím, že ministr se zúčastnil pouze sedmi ze třinácti zasedání, která v posledním roce proběhla. Šlo o jednání Rady pro hospodářské a finanční záležitosti, tzv. Ecofinu.

„Byl bych docela rád, kdybyste si vytáhla moji účast na zasedáních ministrů financí a vzkázala těm europoslancům, jejich jména si nepamatuji, protože jsou příliš bezvýznamní idioti, že jezdím na všechna důležitá zasedání, pokud náhodou není něco důležitějšího," citovala ministra redaktorka listu.

"Europoslanci Strejček a Fajmon jsou opravdu zlobou nadaní idioti, kteří o tom nic nevědí,“ dodal pak Kalousek.

Absence jsou nepatřičný luxus, varuje europoslanec

Strejček v pondělí na dotaz Práva reagoval: „Zvolený slovník vypovídá o ministrovi Kalouskovi své, patří to do výrazového portfolia pana Kalouska z poslední doby, takže mě to nepřekvapuje ani mě to z jeho úst neuráží.“

Daleko závažnější podle Strejčka je, že ministr financí nejezdí na zasedání Ecofinu v době, kdy jsou v jeho rámci projednávány velmi důležité věci týkající se rozpočtu, nároků a vůbec budoucnosti České republiky.

„To je příliš velký luxus,“ dodal Strejček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám