Hlavní obsah

Bárta vzdal kandidaturu na předsedu VV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vít Bárta nebude kandidovat na předsedu VV. Oznámil to ve středu na tiskové konferenci. Podpořil zároveň současného předsedu Radka Johna, který několik hodin předtím rezignoval na post ve vládě premiéra Petra Nečase (ODS).

Foto: Burian Michal, ČTK

Faktický lídr Věcí veřejných (VV) Vít Bárta oznámil, že nebude kandidovat do čela VV.

Článek

„Celou věc hodnotím tak, že můj čas ještě nenastal,“ prohlásil Bárta před novináři. Kandidovat se prý rozhodl za jiných konsekvencí, kdy byl John ještě prý úspěšným ministrem vnitra, který u policie „odšpuntoval boj s korupcí“. Jako předseda chtěl zakotvit stranu v politickém středu, ale nová témata podle Bárty nejsou nyní na pořadu dne.

Podle něj by se nyní měli všichni straníci semknout za Johnem, a dokázat tak občanům, že to strana s bojem proti korupci myslí vážně.

Foto: Burian Michal, ČTK

Faktický lídr Věcí veřejných (VV) Vít Bárta oznámil, že nebude kandidovat do čela VV.

Bárta ale má ještě vysvětlovat vlastní kauzy, které vládní rošády odstartovaly. Také jeho manželka a místopředsedkyně VV a Sněmovny Kateřina Klasnová již dříve uvedla, že kandidovat na předsedu strany není pro Bártu vhodné, dokud své kauzy nevysvětlí.

Reklama

Výběr článků

Načítám