Hlavní obsah

Bakala: Zeman snižuje úřad prezidenta

Podle podnikatele Zdeňka Bakaly Miloš Zeman svými hrubými výrazy nebezpečně snižuje úřad prezidenta ČR. V úterý to prohlásil v reakci na to, že Zeman ho den předtím označil za „ekonomického zm*da”. Nesouhlas s vulgarismy vyjádřili i mnozí politici včetně premiéra Andreje Babiše.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Bakala

Článek

„Je obtížné adekvátními slovy vyjádřit, jak nebezpečně Miloš Zeman svými hrubými výrazy snižuje úřad prezidenta ČR,” uvedl Bakala v prohlášení.

Zeman v rozhovoru pro Český rozhlas označil termínem „ekonomický zm*d” jak uhlobarona Bakalu, proti kterému dlouhodobě vystupuje kvůli kauze OKD i v souvislosti s jeho mediálním domem Economia, tak finančníka Viktora Koženého.

Vulgarity zaskočily i prezidentskou kancelář, na webu Hradu se objevily dvě verze přepisu rozhovoru. [celá zpráva]

Zeman mluvil vulgárně v části rozhovoru, kde prozradil jména některých lidí, které vyznamená u příležitosti 28. října. Bývalou předsedkyni Energetického regulačního úřadu Alenu Vitáskovou, slovenského podnikatele Pavola Krúpu a někdejší novinářku Janu Lorencovou přitom charakterizoval jako bojovníky proti "ekonomickým zm*dům", za které označil Koženého či Bakalu.

Reklama

Související témata:

Související články

Babiš pokáral Zemana za vulgarity v rozhlase

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nezvykle vymezil proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Premiér si myslí, že vulgarity, které Zeman použil ve vysílání Radiožurnálu,...

Výběr článků

Načítám