Hlavní obsah

Babišův exministr Kremlík píše knihu o rozložení moci v Česku. Slibuje i erotiku

Novinky, zpe

Někdejší ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO), kterého premiér Andrej Babiš (ANO) vyhodil z vlády údajně kvůli předražené zakázce na informační systém pro dálniční známky, začal psát knihu. Má prý popsat stínohry a reálné rozložení moci v Česku.

Foto: Novinky

Vladimír Kremlík

Článek

Kremlík na sociální síti uvedl, že napsal úvodní kapitolu knihy. Začíná prý rokem 1999 a věnuje se Fondu národního majetku, privatizaci, Unipetrolu, energetice i plynárenství.

„Nebojte, nebude to jen vážné. Bude tam vše, i ta erotika. Ale i trochu detektivka. Určitě popisuji stínohry a reálné rozložení moci v této zemi tak, jak jsem ho vnímal já,“ komentoval to bývalý Babišův ministr. Podle něj se bude jednat o vážný a trochu humorný pohled za oponu.

Napřed zkušení manažeři, poté Babišovi znemožnění ministři

Domácí

Kremlík působil jako ministr necelý rok. Do funkce byl jmenován 30. dubna 2019, v lednu 2020 byl odvolán. Důvodem ukončení jeho vládního angažmá měla být předražená zakázka na informační systém pro elektronické známky.

Později však vypluly na povrch další kauzy. Například údajný úplatek, který Kremlíkovi prý nabídli v souvislosti s výběrem auditora mýtného systému. Kremlík však nabídku neoznámil policii, ale obrátil se na Bezpečnostní informační službu.

Reklama

Výběr článků

Načítám