Hlavní obsah

Babiš získal novou posilu, do ANO vstupuje bývalý eurokomisař Telička

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volby do Evropského parlamentu (EP) v květnu příštího roku zřejmě nabídnou ostrý názorový střet. Zatímco v ODS sílí hlasy, aby stranu do klání vedl exprezident Václav Klaus, do čela kandidátky hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše se postaví někdejší eurokomisař a lobbista Pavel Telička.

Foto: Jakub Peršín, Právo

Pavel Telička

Článek

O tom, že Telička svázal své jméno s Babišovým hnutím, informovala ve čtvrtek mluvčí ANO Radka Burketová.

Bývalý eurokomisař Právu řekl, že v říjnových předčasných volbách nebude za ANO kandidovat kvůli pracovním závazkům se svou bruselskou firmou BXL Consulting. Soustředit se chce naopak na eurovolby v roce 2014.

„Moje silná parketa je právě Evropa a ve středu a na pravém středu je velmi málo subjektů, které by dokázaly toto téma věcně, objektivně uchopit a vnímat strukturovaněji než v zajetí některých klišé. Máme dohodu s panem Babišem a hnutím, že bych měl být lídrem v evropských volbách a měl bych mít i určitou roli při sestavování kandidátky,“ řekl Právu.

Podle něj by ale evropská témata měla být i součástí sněmovních voleb. „Když se podíváme na naše vztahy s EU, naši pozici v EU, čerpání fondů, to už jsou témata dnešního dne,“ dodal Telička. ANO chce nyní pomáhat při formulaci programu, zejména co se týče EU, a jezdit s kandidáty hnutí do regionů.

Reklama

Související články

Babiš a Okamura uzavřeli pakt o neútočení

Dvě nová ambiciózní hnutí, která si brousí zuby na poslanecké lavice – Ano 2011 miliardáře Andreje Babiše a Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury –...

Výběr článků

Načítám