Hlavní obsah

Babiš: Šlachtovi se nedivím, pod vedením Chovance a Tuhého bych taky nechtěl působit

Novinky, zpe
Praha

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) uvedl, že ho rezignace šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachty nepřekvapuje. Novinkám v pátek řekl, že pod vedením ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a policejního prezidenta Tomáše Tuhého by nechtěl pracovat.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

„Já se panu Šlachtovi nedivím. Já bych v policii pod vedením Tuhého a ministra Chovance taky nechtěl působit. (Šlachta) asi nemá důvěru v nezávislost policie,“ uvedl Babiš.

Šlachta rezignoval z čela Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) kvůli plánované reorganizaci policie. Chystané změny zažehly také krizi ve vládní koalici. [celá zpráva]

Chovanec obvinil Babiše, že zpolitizoval situaci ohledně policie. Vicepremiér a šéf hnutí ANO řekl, že pokud se ÚOOZ rozloží, bude vláda obtížně fungovat. [celá zpráva]

Kvůli kauze se chce se všemi aktéry sejít prezident Miloš Zeman. „Pan prezident bude hovořit s aktéry sporu o policii a poté vyjádří své stanovisko,” uvedl na Twitteru hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Není však jasné, kdy a s kým se chce Zeman potkat.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec při rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Výběr článků

Načítám