Hlavní obsah

Babiš se oženil. Před obřadem se objevili protestující

Lídr ANO Andrej Babiš v sobotu krátce po 16:00 řekl ano své dlouholeté družce Monice na farmě Čapí hnízdo nedaleko Benešova. Před svatebním obřadem kolem areálu, který byl pro veřejnost uzavřen, projížděla kolona aut s protestujícími, kteří z reproduktorů pouštěli protibabišovská hesla.

Andrej Babiš před začátkem svatbyVideo: Novinky

 
Článek

Kolona 13 automobilů ověšených českými vlajkami několikrát pomalu projela po silnici a pouštěla hesla jako „Nevolte populisty“, „Populisté neodpovídají na otázky“, či „Babiš a Zeman jsou predátoři a jde o souboj o povahu demokracie“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Babiš novinářům řekl, že s protesty počítal. „Každý si může dělat co chce, nic s tím nenadělám. Jsou asi zoufalí a neví, co by vymysleli,“ řekl novinářům Babiš.

Foto: Petra Ficová

Svatba Andreje Babiše s jeho partnerkou Monikou

Foto: Petra Ficová

Svatba Andreje Babiše s jeho partnerkou Monikou

Nevěsta, která již dříve používala příjmení Babišová, měla na sobě dlouhé bílé šaty s hlubokým dekoltem a závoj. Již dříve prozradila, že její snubní prstýnek zdobí diamanty, zatímco ženich bude nosit hladký prsten bez ozdob.

Foto: Jan Handrejch, Právo
Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš

Přijede 200 hostů, ale jen tři politici

Babiš i jeho partnerka pozvali celkem dvě stě hostů, každý z novomanželů vybíral po stovce. Politici ale byli pozváni jen tři.

„Z politiků jsem pozval pana Faltýnka (šéfa poslanců ANO a Babišova letitého spolupracovníka z Agrofertu), pana Brabce (vicepremiéra a ministra životního prostředí) a pana Volného (poslance ANO),“ řekl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr životního prostředí Richard Brabec na svatbě Andreje Babiše

Lídr ANO doplnil, že ostatní záležitosti kolem svatby zařizovala Monika. „Já mám za úkol vítat hosty,“ dodal.

Svatba byla pro Babiše jen formalitou, protože s Monikou, která léta užívá jméno Babišová, žije 23 let a společně vychovávají dceru Vivien a syna Frederika.

Reklama

Výběr článků

Načítám