Hlavní obsah

Babiš oslovil budoucího ministra dopravy o Vánocích, v pátek si plácli

Aktualizováno

Antonín Prachař, který je nominantem hnutí ANO na ministra dopravy, chce vypořádat svůj 20procentní podíl ve společnosti Omega servis holding v průběhu letošního roku. Šéf hnutí Andrej Babiš jej oslovil s nabídkou v průběhu Vánoc a Prachař po páteční schůzce nabídku přijal, uvedl v České televizi.

Foto: Omega Servis

Antonín Prachař

Článek

Prachař má za to, že Babiše zaujal dvacetiletou praxí v dopravě i svým angažmá ve sdružení Česmad Bohemia. Působil rovněž jako poradce sněmovního podvýboru pro dopravu.

Podobně se pro Českou televizi vyjádřila také místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová. „Dlouhodobě jsme proklamovali, že budeme chtít do pozic významných představitelů státu lidi s praxí. A pan Prachař takovým člověkem je,” uvedla.

Podle ní má Prachař velký přehled o oblasti dopravy. Očekává, že případné nedostatky vyřeší tím, že si do resortu vezme náležité odborníky. „Jeho doménou je stránka služeb v dopravě a investicích,” dodala Jourová, podle které je Prachař „garantem manažerské schopnosti”.

Jména spolupracovníků neuvedl

Prachařův 20procentní podíl ve firmě Omega servis bude s majoritním vlastníkem v průběhu letošního roku vypořádán. Kdy přesně to bude, nedokázal Prachař určit.

Prachař prozatím nechtěl spekulovat o jménech možných spolupracovníků ani o možných krocích, které by v resortu provedl.

ČSSD personálie vyřešila

Osoba Antonína Prachaře v čele ministerstva dopravy byla překvapením. Dosud se jako o horkém favoritovi na tento post hovořilo o Martinu Kolovratníkovi, novém poslanci ANO, který vede sněmovní volební komisi.

V pátek se podařilo dořešit také další problémy s obsazením některých ministerstev. ČSSD zbývalo vybrat vhodné adepty pro resorty zdravotnictví a práce. Kompletní jmenný seznam je prý hotov, odmítají ho ale zveřejnit, dokud s ním neseznámí prezidenta Miloše Zemana. [celá zpráva]

Zástupci stran budoucí koalice se ale shodují, že jména adeptů na ministry budou známa do pondělí. Tehdy také předsedové ČSSD, ANO a KDU-ČSL podepíšou koaliční smlouvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám