Hlavní obsah

Babiš měl změnit svůj program a přijít, prohlásil Sobotka

– Praha
Novinky, zpe

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš si měl podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) upravit svůj program, aby se mohl zúčastnit ranní schůzky lídrů koalice. Předseda vlády to řekl novinářům v pátek odpoledne při příchodu na jednání předsednictva ČSSD.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš a premiér Bohuslav Sobotka

Článek

„Myslím si, že předseda hnutí ANO se měl zúčastnit té koaliční schůzky. Mohl si upravit svůj program, protože ho neměl v zahraničí, bylo to jen na něm, jak si ho uspořádá,“ řekl Sobotka.

Babiš byl na návštěvě Uherského Hradiště. Schůzky se neúčastnil ani šéf lidovců Pavel Bělobrádek, protože jel pracovně do Bruselu. Sobotka však podotkl, že má pochopení pro to, že jednání v zahraničí se nedá zrušit.

Premiér také komentoval Babišovo vyjádření, že ve Sněmovně ztrácí čas. „K práci ministrů patří chodit do Sněmovny, byť se mu to třeba nemusí líbit, že musí polemizovat s názory opozice, ale to je demokratický politický systém. Součástí demokracie je, že ministr se dostaví, odpovídá na interpelace a chodí do parlamentu,“ uvedl Sobotka.

Páteční jednání Sněmovny skončilo už zhruba po hodině právě kvůli absenci Andreje Babiše, který měl uvést několik předloh. Podle ministra financí se však tyto předlohy měly projednávat ve středu, návštěvu Uherského Hradiště měl prý naplánovanou dlouho dopředu a omluvil se. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám