Hlavní obsah

Babiš je rozumbrada, stojí na transparentu u Sněmovny

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

U Sněmovny se objevil transparent s nápisem „Babiš je rozumbrada.“ Sedí u něj tři studenti, kteří tak chtějí vyjádřit svůj názor na výroky ministra financí Andreje Babiše o táboře v Letech.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Václav Šindelář (uprostřed) se svými kamarády protestují proti výrokům ministra financí Andreje Babiše (ANO) o táboře v Letech.

Článek

„To, co řekl pan Babiš o táboře v Letech, se mi nelíbí. Tak jsem vzal cedule a lihový fix a přidali se ke mně dva kamarádi,“ popsal Novinkám student Václav Šindelář.

Babiš prohlásil, že je lež, že tábor v Letech byl koncentrační tábor. Později uvedl, že jeho slova byla vytržena z kontextu. Svými výroky spustil lavinu kritiky u politiků i veřejnosti.

„Říkal jsem si, že je pěkný dát do prostoru osobní protest, někam si sednout a obětovat ten čas, který byste strávili nějak příjemněji,“ vysvětlil Šindelář sedící na Malostranském náměstí.

A proč si vybral slovo rozumbrada? Chtěl prý něco nekonfliktního a slušného. „Komplexně mám z pana Babiše takový pocit, že on si myslí, že všemu rozumí, a nedomýšlí ty věci do důsledku. To konstatování, že je rozumbrada, není jen o těch Letech. Je to jistý typizační prvek,“ zdůraznil student.

Nejlepší podle něj je sledovat emoce kolemjdoucích lidí. „Vyloženě negativní reakce byla jedna, jinak lidé mávají a dávají palce vzhůru,” usmívá se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám