Hlavní obsah

Ať si to nechá vysvětlit, říká nesmysly. Maláčová vrací úder Babišovi kvůli důchodové reformě

Novinky, zpe

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) se ohradila proti tvrzení premiéra Andreje Babiše (ANO), že její návrh důchodové reformy poškodí 90 procent důchodců. Premiér by měl podle Maláčové přijít na jednání důchodové komise a nechat si vše vysvětlit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Článek

„Jsem ráda, že pan premiér bere důchodovou reformu stejně vážně jako já. Je naprosto normální, že se potřebuje poradit. Jde totiž o velmi komplikovaný systém,“ sdělila Novinkám Maláčová.

S Babišem souhlasí v tom, že se na tak zásadním materiálu musí podílet odborníci z praxe, a proto s nimi na jednáních komise pro spravedlivé důchody o podobě reformy diskutuje už téměř rok.

Babiš se zostra pustil do Maláčové kvůli reformě penzí, poškodí prý 90 procent důchodců

Domácí

„Budu ráda, když se pan premiér zúčastní příštího jednání komise, kde si vše může nechat vysvětlit. Nevím, s kým pan premiér důchodovou reformu konzultoval, ale je to naprostý nesmysl, žádný z důchodců si v mnou předkládané variantě nepohorší, natož 90 procent z nich. Mnozí si naopak polepší,“ uvedla Maláčová.

Komise není expertní tým, kritizoval Babiš

Babiš v pátek ráno novinářům řekl, že návrh Maláčové poškodí 90 procent důchodců. Zkritizoval také komisi pro spravedlivé důchody, ve které kromě expertů zasedají zástupci všech parlamentních stran včetně hnutí ANO.

Reforma penzí? Depresivní i na české poměry, reagují experti na návrhy Maláčové

Ekonomika

„Vnímáme tu důchodovou komisi, máme napsáno v programovém prohlášení vlády, že to má být expertní tým. Ale tam jsou samí politici, mám z toho pocit, že je to takový marketingový nástroj paní ministryně,“ rozčílil se premiér.

Vláda důchodovou reformu slíbila ve svém programovém prohlášení. Část opozice je ale skeptická a tvrdí, že kabinet ANO a ČSSD nestihne reformu prosadit do konce volebního období.

Reklama

Výběr článků

Načítám