Hlavní obsah

ANO neochvějně vede. Okamura ani Klaus ml. by neuspěli

• Aktualizováno
Novinky, jas

Vítězem voleb by se v lednu stalo hnutí ANO se ziskem 32 procent. ODS by měla 15, Piráti 13,5 a ČSSD 8,5 procenta. Podle volebního modelu CVVM by ve Sněmovně zasedli i komunisté se ziskem 7,5 procenta, STAN a lidovci se shodnou podporou 5,5 procenta a TOP 09, která by měla 5 procent.

Článek

Z dalších stran je podpora SPD na úrovni čtyř procent, hnutí Trikolóra by oslovilo dvě procenta a Zelení jedno procento voličů.

„Proti předchozímu měření v prosinci 2019 nedošlo k žádným statisticky významným změnám a situaci v posledních měsících tak lze interpretovat jako stabilní. Částečnou výjimkou je pozorovaný nárůst podpory ODS, který je na hraně statistické významnosti,” uvedla agentura.

Agentura upozornila, že u STAN, lidovců, TOP 09 a SPD nelze s jistotou říci, zda by se do Sněmovny dostali či nikoliv.

Volby by vyhrálo ANO, drží si stabilní náskok

Domácí

Voleb by se zúčastnilo 65 procent oprávněných voličů.

Podle přepočtu Práva by ANO získalo 84, ODS 33, Piráti 29, ČSSD 18 a KSČM 14 mandátů. STAN a lidovci by měli po 8 zástupcích a TOP 09 by obsadila 6 křesel.

Podle stranických preferencí, které zahrnují i nerozhodnuté voliče a ty, kteří by k volbám nešli, je podpora ANO 22,5 procenta, ODS 11 a Pirátů 9,5 procenta. ČSSD by preferovalo 6,5 procenta lidí, komunisty 5, STAN 4 a TOP 09 spolu s lidovci shodně 3,5 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám