Hlavní obsah

Altner neuspěl u Ústavního soudu, ČSSD není v úpadku

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Ústavní soud nevyhověl stížnosti advokáta Zdeňka Altnera, který napadl rozhodnutí pražského městského soudu a vrchního soudu, podle nichž advokát neprokázal oprávněnost svých pohledávek vůči ČSSD. Altner u obou soudů požadoval, aby byl na majetek nejsilnější opoziční strany uvalen konkurs. Strana však podle rozhodnutí soudů nevykazuje znaky úpadku.

Článek

Ústavní soud rozhodl o Altnerově stížnosti v neveřejném jednání již 22. ledna, jeho výsledek byl nyní zveřejněn v elektronickém archivu. Altnerova stížnost byla "zamítnuta pro zjevnou neopodstatněnost".

Záminkou pro Altnerovy žaloby byl údajný dluh strany za poskytnuté právní služby, které Altner pro sociální demokracii vykonal v souvislosti se získáním Lidového domu v roce 2000. Altner za své služby požadoval až dvacet miliard korun. Většinu z této sumy tvoří sankce z prodlení.

Naposledy o jedné z Altnerových žalob rozhodoval loni v říjnu pražský městský soud, ani on však právníkovi požadovanou náhradu škody neposkytl.

Smlouvu, na jejímž základě se Altner vůči ČSSD dožaduje finančních nároků, podepsal v roce 1997 tehdejší předseda sociální demokracie Miloš Zeman.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám