Hlavní obsah

Aby konečně zarazila upomínky, přinesla vymahačům matčinu urnu

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepořádek v elektronických databázích lidí a šlendrián pracovníků, kteří je spravují, občas vedou ke kuriózním situacím. Jisté už zemřelé ženě z Prahy stále chodily od energetické společnosti upomínky k úhradě zhruba dvoutisícového dluhu s hrozbou, že bude dále vymáhán.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Dělo se tak i přesto, že dcera této ženy opakovaně písemně i osobně firmu upozorňovala, že její maminka je již po smrti.

„Když to předali inkasní agentuře a i ta pořád jen posílala urgence s hrozbami exekuce, nevydržela jsem to. Vzala jsem urnu s popelem maminky do tašky, šla jsem na zákaznické centrum společnosti a tam jsem jim urnu položila na stůl se slovy, ať si to tedy s maminkou vyřídí,“ vzpomíná pětačtyřicetiletá žena z Prahy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Koukali na mě v úžasu a najednou to šlo, vše dali rychle do pořádku. Je to sice cynické, ale co jiného jsem měla dělat,“ dodala.

Manžele dostihl až platební rozkaz od soudu 

Tyto případy nejsou až tak ojedinělé. Například jistí manželé z Prahy se před šesti lety stěhovali z bytu do domku. Na plynárny to oznámili, požádali o konečnou fakturu a do protokolu o ukončení odběru uvedli novou kontaktní adresu.

Jenže firma později našla, že ještě nebylo doplaceno 230 korun, a výzvu přesto poslala na starou adresu do bytu, kde se už nikdo nenacházel, ani nový nájemník. Manželé se tak nedozvěděli ani o tom, že tento malý dluh koupila jiná firma a už k tomu vyžaduje nemalý příspěvek navíc.

Manžele dostihl na nové adrese až elektronický platební rozkaz od soudu. Vymáhací firma od dalšího vymáhání ustoupila poté, co platební rozkaz okamžitě u soudu rozporovali s argumentem, že uhradili ukončovací fakturu a plynárnám sdělili novou kontaktní adresu, kterou ale do databáze společnosti nikdo nezanesl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám