Hlavní obsah

Orgoníková po třech letech skončila u ČSSD

PRAHA

Sociální demokracii opouští Lucie Orgoníková, která v posledních třech letech působila jako mluvčí strany a později vlády bývalého premiéra Jiřího Paroubka. Poté, co ČSSD přešla do opozice, působila jako vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD. Nyní hodlá chvíli odpočívat. V prosinci oslaví třicáté narozeniny. Podrobnosti o novém působišti nesdělila.

Článek

"Neříkám, že mám nějakou nabídku, jen říkám, že chci odejít do soukromého sektoru," uvedla Orgoníková, která původně chtěla s rolí mluvčí odejít po volbách do Sněmovny. Pak se ale ještě stala členkou volebního týmu ČSSD pro podzimní volby.

Orgoníková je dcerou poslankyně ČSSD z Hradce Králové Hany Orgoníkové. Absolventka České zemědělské univerzity se specializací na veřejnou správu a regionální rozvoj vstoupila do ČSSD v roce 2003. Od března 2004 byla její mluvčí a od května 2005 mluvčí vlády Jiřího Paroubka. Orgoníková popřela, že by o její odchod usiloval někdo ze stranického vedení. Její nástupkyní se má stát Magdaléna Mrnková, která s ČSSD zatím spolupracovala externě. Tiskovou mluvčí ČSSD je nyní bývalá reportérka Frekvence 1 Květoslava Kočová.

Ve funkci mluvčí vlády Orgoníková nahradila Veroniku Skořepovou, která byla odvolána poté, co poskytla rozhovor, který Paroubek označil za neprofesionální.

Reklama

Výběr článků

Načítám