Hlavní obsah

Hybášková se za nařčení z korupce omluvila Pospíšilovi

– PRAHA

Předsedkyně SNK ED Jana Hybášková se omluvila ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi (ODS) za to, že ho spojovala s údajnou korupcí. Hybášková přiznala, že udělala chybu, když uvedla konkrétní jména. Omluvy se však podle Hospodářských novin nedočkal ministr financí Vlastimil Tlustý (ODS), který na předsedkyni SNK ED podal trestní oznámení.

Článek

"Podstatné pro mě je, že jsme se s panem ministrem Pospíšilem dohodli na tom, že budeme usilovat o to, aby celá kauza byla co nejdříve objasněna," prohlásila v úterý večer Hybášková.

Europoslankyně a předsedkyně SNK ED před dvěma týdny oznámila, že dostala nabídku, aby se její strana vzdala tří z požadovaných 15 miliónů korun státního příspěvku za pražské zastupitele ve prospěch lidí blízkých ODS. Hybášková tvrdila, že ji údajný prostředník žádal o provizi pro dva ministry a jednoho poslance ODS. Podle informací České televize to měli být ministr financí Vlastimil Tlustý a Pospíšil. Oba to důrazně popřeli. [celá zpráva]

"Jana Hybášková vyjádřila osobní přesvědčení, že ministr Jiří Pospíšil neměl s celou záležitostí nic společného, a v této souvislosti se mu za veškerá předešlá nařčení omluvila," stojí ve společném prohlášení Hybáškové a ministra Pospíšila. Ministr spravedlnosti žádal omluvu, jinak hrozil podáním trestního oznámení. Hybášková zároveň Pospíšilovi řekla, kdo měl v kauze vyplacení příspěvků za volby 2002 hrát roli prostředníka.

Tlustý podal na Hybáškovou trestní oznámení

Omluvu požadoval také ministr financí Tlustý. "Dosud jsem se jí nedočkal, a proto jsem podal trestní oznámení pro pomluvu," uvedl Tlustý pro Hospodářské noviny.

Ze schůzky, na které měl prostředník požádat Hybáškovou o třímiliónový úplatek, nemá šéfka SNK ED žádnou nahrávku. Své podezření zveřejnila v médiích tři dny před začátkem senátních a komunálních voleb.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám