Hlavní obsah

ODS a ČSSD si na schůzce vyjasnily pozice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Úterní utajené setkání zástupců ODS a ČSSD v pražském hotelu Intercontinental žádný zlom v jejich dosavadních povolebních jednáních nepřineslo. Obě strany se ale shodly na tom, že si na schůzce vzájemně vyjasnily své pozice. Zatímco pro občanské demokraty jsou prioritou předčasné volby, sociální demokraté je považují za poslední řešení současné situace.

Článek

"V principu vnímáme předčasné volby jako volby, kterých se nebojíme. Na druhé straně permanentní volební kampaň v České republice považujeme za škodlivou pro ekonomiku a pro občany," řekl po schůzce místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. I podle něj nabyla cílem setkání dohoda, ale vyjasnění pozic. To se prý podařilo.

Před jednáním s ČSSD se vedení ODS postupně sešlo se zelenými, lidovci i komunisty. Sociální demokraté z utajovaného setkání spěchali na další schůzku, kterou večer absolvují s představiteli KSČM. Podle jednoho z komunistických poslanců se jednání zúčastní předseda KSČM Vojtěch Filip a předseda klubu poslanců Pavel Kováčik. Za sociální demokracii by to měl být předseda strany Jiří Paroubek a šéf jeho poradců Jaroslav Tvrdík. V pátek se předsedové všech pěti stran sejdou u prezidenta Václava Klause. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Topolánek mluvil s Bursíkem o nové vládě

V pondělí začalo další kolo jednání politických stran o podobě nové vlády. Jako první se premiér a předseda ODS Mirek Topolánek setkal v Kramářově vile...

Výběr článků

Načítám