Hlavní obsah

Stížnosti na volby se začínají kupit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Stížností podaných na průběh komunálních voleb přibývá. První stížnosti dostaly soudy ve středu, kdy začala desetidenní lhůta pro jejich podávání.

Článek

Stalo se tak u krajských soudů v Plzni a Ústí nad Labem. Ve středu také došly tři stížnosti na komunální volby Nejvyššímu správnímu soudu v Brně, který má ale na starosti pouze připomínky k senátním volbám. Ty se zatím neobjevily.

Ve čtvrtek byly podány stížnosti v Praze a v Pardubicích. Na Pardubicku se zpochybňuje kandidatura Sdružení pro Opatovice a Pohřebačku v Opatovicích nad Labem.

"Stěžovatel zpochybňuje zvolení kandidátů Sdružení pro Opatovice a Pohřebačku a tvrdí, že nejde o stranu řádně zaregistrovanou do voleb," řekla pracovnice pardubického soudu Jana Lokajová.

Další žalobu zvažuje podat ODS na výsledky voleb v Moravanech v témže okrese.

Návrh na neplatnost voleb mohou lidé podat v případě, že se domnívají, že došlo k porušení volebního zákona.

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek: stížnost na volby je zbytečná

Sociální demokracie podle šéfa Sněmovny Miloslava Vlčka (ČSSD) bude zřejmě podávat stížnost na ovlivňování voleb. Vlček to v sobotu dopoledne řekl Právu. Jeho...

Výběr článků

Načítám