Hlavní obsah

Paroubek rozzlobil odbory, teď se omlouvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přestože je pro sociální demokracii obrana zaměstnanců jednou z priorit, její předseda Jiří Paroubek v pondělí rozzlobil odboráře. Uvedl, že by neúspěšní kandidáti z komunálních voleb měli zvážit práci v odborech. Protesty, které následovaly, ho ale donutily k tomu, aby se odborářům veřejně omluvil.

Článek

"Měli by to sami uznat tito lidé, že prostě se hodí možná na něco jiného, třeba na odborářskou práci," řekl v pondělí na adresu nezvolených kandidátů šéf sociální demokracie v České televizi.

To ale pobouřilo odbory, které proti jeho vyjádření ihned protestovaly. Dotklo se jich, že z prohlášení vyznělo, že pro práci v odborech jsou dobří i neschopní lidé.

Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů a sociálnědemokratický senátor Milan Štěch volal Paroubkovi ještě včera v noci a ostře mu jeho výrok vytkl. "Myslím si, že v tomto případě pan Paroubek asi rychleji mluvil než myslel," řekl Štech.

Paroubek se proto odborářům omluvil veřejným dopisem. Uvedl, že chtěl jenom zdůraznit odlišnost odborářské a stranické práce. "Práce v odborech je jiný typ politické práce, nežli například manažerské řízení volební kampaně a pro ČSSD rovněž velmi cenné. Pokud se toto mé nepříliš přesné a šťastné vyjádření kohokoliv dotklo, omlouvám se za to," uvedl Paroubek.

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek: stížnost na volby je zbytečná

Sociální demokracie podle šéfa Sněmovny Miloslava Vlčka (ČSSD) bude zřejmě podávat stížnost na ovlivňování voleb. Vlček to v sobotu dopoledne řekl Právu. Jeho...

Paroubek: spolupráci s ODS vadí jen policie

ODS a ČSSD by se spolu podle šéfa soc. dem. Jiřího Paroubka dokázaly dohodnout na povolebním uspořádání, nebýt zneužívání policie v předvolebním boji. Paroubek...

Výběr článků

Načítám