Hlavní obsah

Paroubek: spolupráci s ODS vadí jen policie

Právo, dan, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

ODS a ČSSD by se spolu podle šéfa soc. dem. Jiřího Paroubka dokázaly dohodnout na povolebním uspořádání, nebýt zneužívání policie v předvolebním boji. Paroubek tak narážel na veřejné obviňování ČSSD ze strany Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) před červnovými i říjnovými volbami.

Článek

"Každá kampaň přináší určitou palbu z jedné strany na druhou. Jediný problém, který já vidím ve vztahu ODS - soc. dem., je problém použití policejní složky v politickém boji," řekl v pondělí Paroubek v Českém rozhlase.

Chválil koalici v Praze

Zároveň vychválil dosavadní velkou koalici na hlavní pražské radnici a vůbec není proti jejímu pokračování ani v situaci, kdy se ODS nemusí dělit o moc. Ale hned dodal, že soc. dem, nedoporučuje přijmout nedůstojnou nabídku, třeba jedno křeslo v radě, tam, kde má ODS absolutní většinu, jako se to stalo v minulém období v Ústeckém kraji.

"Pokud by se dohodli v rámci velkorysosti ODS na něčem jiném, já bych to jen uvítal," dodal.

Předseda ODS Mirek Topolánek včera uvedl, že jeho nedělní slova, že by nedoporučoval na pražské radnici velkou koalici s ČSSD, se nedají vztahovat na celou republiku. "Někde není jiná možnost. Stojíme o to sestavit koalice se soc. dem. například v Havířově, Ostravě, možná v Brně a v jiných městech."

Místopředseda ODS, pražský primátor Pavel Bém podle svých slov navrhne jednobarevnou vládu ODS na své radnici. Jak ale podotkl, rozhodnutí bude na vedení a zastupitelském klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám