Hlavní obsah

Proti odsouzenému starostovi Kraslic kandidují rockeři

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRASLICE

Neustálé hádky zastupitelů, neschopnost dohodnou se na společné věci, ale především osoba starosty Kraslic Lubomíra Zacha (ODS) rozdělila město během voleb na několik nesmiřitelných táborů. Před časem odsouzeného Zacha, který je jedničkou na kandidátce občanských demokratů, totiž prakticky od začátku jeho funkčního období provázejí nejrůznější aféry, a řada lidí mu tak nemůže přijít na jméno.

Článek

Teď však věří, že mají šanci něco změnit a současného starostu Kraslic by mohl někdo vystřídat. Do zastupitelstva tak kandiduje rekordní počet lidí, bezmála dvě stě. Mezi nimi je i pět členů rockové kapely Crom.

Její manažer Jan Zmrzlý se netají tím, že do voleb šel právě kvůli Zachovi. "Měla by konečně nastat změna. Chceme se o ni alespoň pokusit," říká manažer, který se nechal s dalšími členy kapely napsat na kandidátku nezávislých. "Tady v Kralicích to ale bude těžké," dodává.

K volebním urnám chodili v pátek v Kraslicích i lidé, kteří ještě před několika lety o dění ve městě nejevili zájem. "U posledních komunálních voleb jsem nebyl, ale poté, co se děje kolem starosty, chci dění ve městě nějak ovlivnit a nic neponechat náhodě. Zach můj hlas nedostal a doufám, že radnici konečně opustí," vysvětluje s rozhořčením v hlase mladík při odchodu z volební místnosti.

Soud starostu před časem odsoudil k pokutě za zneužití pravomoci veřejného činitele a zmlácení bývalé ženy. Některým lidem to ale zřejmě vůbec nevadí. "Věci, za které byl Zach souzen, nejsou tak jednoznačné a navíc je to jeho soukromá věc," obhajoval starostu asi padesátiletý muž. "Koho že jsem volil? No přece starostu Zacha," odpovídá na otázku a usmívá se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám