Hlavní obsah

Pospíšil hrozí Hybáškové trestním oznámením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil možná podá na předsedkyni SNK ED Janu Hybáškovou trestní oznámení, pokud se veřejně neomluví za to, že ho spojovala s údajnou korupcí. Chce jasnou explicitní omluvu. "Pak se rozhodnu, zda podám trestní oznámení pro pomluvu, či nepodám," řekl ministr novinářům.

Článek

Deníky Bohemia v pátek otiskly vyjádření Hybáškové, podle něhož mohla naletět člověku, který po ní žádal úplatek tři miliony korun v souvislosti s vyplacením patnáctimilionového volebního příspěvku SNK ED za pražské zastupitele. "Ze všeho, co jsem se mohla dozvědět, mám pocit, že jsem mohla udělat chybu, pan Pospíšil zřejmě opravdu o ničem nevěděl," řekla.

Jména lidí, která údajně souvisejí s možnou korupcí, předsedkyně strany sdělila ve čtvrtek státnímu zastupitelství. Novinářům je ale na tiskové konferenci neprozradila. Bylo by to maření vyšetřování, řekla. Představitelé SNK ED tvrdí, že se strana měla vzdát tří z požadovaných 15 miliónů korun ve prospěch lidí blízkých ODS.

Prostředník údajně žádal stranu o provizi pro dva ministry a jednoho poslance ODS. Podle informací České televize to měli být ministr financí Vlastimil Tlustý a ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Oba to důrazně popřeli. Pospíšil chce omluvu a také znát jméno člověka, s nímž Hybášková jednala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám