Hlavní obsah

O víkendu po delší době zaprší

PRAHA

Po delším suchém období se o víkendu na území České republiky objeví opět srážky, budou však jen slabé. Nejvíce by mělo pršet v neděli. Úhrn srážek přitom meteorologové odhadují nejvýše na 4 milimetry. Zároveň se mírně oteplí.

Článek

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v Česku pořádně nepršelo od 8. října. Zdá se však, že očekávané víkendové srážky budou jen slabé a statistiky tak příliš nevytrhnou.

Víkend přinese také mírné oteplení. Zatímco v pátek ještě odpolední maxima vystoupí pouze na 12 až 16 stupňů, v sobotu se budou pohybovat mezi 14 a 18 stupni. První víkendový den bude většinou polojasný, během odpoledne se ale na západě a severozápadě začne zatahovat a přijdou první slabé přeháňky.

V neděli se přechodně ochladí na 13 až 17 stupňů, bude většinou oblačno až polojasno, přeháňky nebo slabý déšť se budou ojediněle vyskytovat zejména ve vyšších polohách.

Začátek příštího týdne už by se měl opět obejít beze srážek. Meteorologové předpovídají časté ranní mlhy, během pondělního a úterního odpoledne už ale bude většinou polojasno a teploty se zvýší na 16 až 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám