Hlavní obsah

Mrazy si vyžádaly první oběť

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Zřejmě první lidskou oběť si v České republice vyžádaly první přízemní mrazíky. V Ostravě našli lidé v prostoru Svinovských mostů osmapadesátiletého muže. Po převozu do nemocnice přes veškeré úsilí lékařů zemřel.

Článek

Na místě jako byla první záchranná služba. "Muž byl nalezen ve velmi špatném stavu a okamžitě byl převezen do nemocnice," řekl zástupce ředitele krajské záchranky Dalibor Smrčina.

"Měl dýchací potíže, byl zavšivený a měl svrab," dodal mluvčí ostravské policie Milan Klézl. Zdravotní stav muže se začal po převozu do nemocnice prudce zhoršovat a pomoc lékařů už byla zbytečná.

"Jedná se o občana Slovenské republiky, kterému byl v roce 1997 ukončen trvalý pobyt v České republice. Přesto se na našem území dále zdržoval," řekl policejní mluvčí s tím, že byla nařízena zdravotní pitva, která by měla se stoprocentní přesností potvrdit, zda podchlazení bylo jedinou příčinou smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám