Hlavní obsah

Na webu kandidáta ODS byl nabízen sex dívkám

Právo, Pavel Orholz

Milevská radnice podá žalobu na kandidáta ODS do komunálních voleb Pavla Bolka za to, že na svých webových stránkách www.milevsko.cz publikoval inzeráty, na nichž jsou nabízeny sexuální služby nezletilým dívkám, přičemž jim navrhoval, že jim "udělá dítě".

Článek

"Přímo pod nápisem Vítá vás Milevsko, město vzduchotechniky, hledal inzerent nezletilé dívky. Upozornila mě na to zprostředkovaně žena až z Kanady, která si myslela tak jako řada lidí, že stránky patří městu. Proto jsem okamžitě upozornila policisty," řekla Právu starostka Milevska Ivana Stráská (za ČSSD) s tím, že inzerát utvrdil vedení města v tom, že tyto soukromé webové stránky skutečně závažným způsobem ubližují pověsti města. Radní přitom vedou o doménu už dlouhou dobu spor, nabízeli I finanční odstupné, zatím ovšem bezvýsledně, takže oficiální stránka města je stále www. milevsko-mesto.cz.

Pavel Bolek, který kandiduje za ODS na patnáctém místě, je přesvědčený, že v inzerátu o nic nešlo a nikomu nevadil. "Když mě někdo upozorní na nějaký závadný text, tak ho po úvaze vymažu. Jinak se ale snažím dát lidem prostor k tomu, aby se svobodně vyjádřili. V tomto inzerátu o nic nešlo, zvláště když inzerent nabízel dívkám, že s ním otěhotní, tak jsem to bral jako nesmysl, ale toleroval jsem to," konstatoval Bolek.

O tom, že by text mohl být závadný, se prý dozvěděl až později, když dal inzerát ze stránek pryč. "Město mě může žalovat, ale myslím si, že nemůže vyhrát. Já když jdu do kina, tak jsou tam věci daleko horšího charakteru a nikdo o žalobách neuvažuje," míní Bolek.

Policie Bolka vyšetřuje

Inzerenta policie už vypátrala a vyšetřuje ho. V souvislosti s inzerátem přitom zjistila jiný případ skutečného pohlavního zneužívání nezletilé. "Na základě inzerátu a dalšího vyšetřování jsme obvinili mladistvého muže z Písecka, který opakovaně zneužíval nezletilou dívku," konstatovala mluvčí písecké policie Hana Moltašová s tím, že zodpovědnost majitele serveru za inzerát policie také prošetřuje.

Starostka Stráská dále uvedla, že kolem serveru a inzerátu byla bouřlivá diskuse na několika zastupitelstvech a vedení města bylo obviňováno, že omezuje svobodu slova. "Hlavně někteří členové ODS v zastupitelstvu svého člena hájili za každou cenu. Myslím si však, že v tomto případě, kdy se jedná o zneužívání nezletilých dívek, navíc na stránkách, které se tváří jako městské, je situace jasná, a proto jsem ráda, že mě radní nakonec pověřili, abych na pana Bolka podala žalobu," konstatovala Stráská. Na radnici v Milevsku vládne koalice ČSSD, ODS, KSČM a KDU-ČSL.

Reklama

Výběr článků

Načítám