Hlavní obsah

Policie obvinila šéfa úřadu práce Olomouce, ten podal stížnost

– OLOMOUC

Šéf olomouckého úřadu práce Luděk Krystýn, kterého policie stíhá společně s jeho zástupcem Romanem Navrátilem za zneužití pravomoci veřejného činitele a z porušování povinnosti při správě cizího majetku, proti obvinění podal stížnost. Podle jeho právního zástupce jej policisté obvinili již jednou, ale žalobce stíhání zrušil.

Článek

"Obvinění mému klientovi již policisté jednou sdělili a na základě naší stížnosti jej státní zástupce zrušil. Neprokázalo se tehdy nic," potvrdil právní zástupce Petr Konečný.

Uvedl, že policisté poté pouze vyslechli některé svědky z pracovního úřadu. "Podle mne se důkazní situace nemohla změnit. Podali jsme stížnost, uvidíme, co bude dál. Pochybení mohlo být v samotném rozhodnutí, ale ne na úrovni trestního práva," doplnil Konečný.

Zneužili dotace pro postižené

Podle kriminalistů oba úředníci porušili zákon při přidělování milionových dotací soukromé firmě. Případ se týká dotací, které úřady práce vyplácejí na takzvané chráněné dílny, tedy firmám přizpůsobeným k zaměstnávaní většího počtu lidí se zdravotním postižením.

Při prověrce Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) se přišlo na to, že dva miliony korun dostala také olomoucká firma SIDPOL, která na to ale podle NKÚ neměla nárok.

Případem šéfa pracovního úřadu Luďka Krystýna se bude v pondělí zabývat předsednictvo olomouckého městského výboru. "Ctíme presumpci neviny. Myslím, že jde spíše o administrativní nedostatek. Osobně budu podporovat, než se to vyřeší, aby na kandidátce zůstal," řekl lídr ČSSD v Olomouci a předseda městského výboru Svatopluk Ščudlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám