Hlavní obsah

Voják zemřel při armádním cvičení v Boleticích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOLETICE

Při armádním cvičení v Boleticích na Českokrumlovsku ve čtvrtek dopoledne zemřel voják. Příslušníci armády tam nacvičovali mimo jiné střelbu z minometu.

Článek

Novinkám informaci potvrdil mluvčí Velitelství společných sil Zdeněk Kroutil.

Na místě se snažil rotnému pomoci lékař, ale již jej nedokázal oživit. Marně zasahoval na místě neštěstí i vrtulník záchranářů.

DVĚ TRAGICKÉ NEHODY OD ROKU 2004

9. září 2004 - Poblíž letiště v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku se zřítil britský vojenský vrtulník Lynx. Po dopadu na zem se vznítil. Uhořelo v něm šest britských vojáků, kteří se účastnili česko-britského cvičení Flying Rhino.

25. března 2005 - Při vojenském cvičení v Libavé na Olomoucku zemřel při výbuchu munice jeden voják a druhý byl těžce zraněn. Nehoda se stala při kontrole střelnice.

ČTK

K neštěstí vojáka došlo při vojenském cvičení STRONG CAMPAIGNER 2006 (Neochvějný bojovník), kterého se účastní na 4,5 tisíce vojáků. Jsou to největší vojenské manévry od vzniku ČR v roce 1993. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám