Hlavní obsah

Poslanci ODS Krupkovi vyhrožují zabitím

Právo, kij
KARVINÁ

Řádění šíleného střelce Pavla Slívy, který nejdříve v Ostravě zastřelil advokátku Ivanu Kabzanovou a poté v Havířově popravil náměstka primátorky Martina Balšána, má další důsledek. Někteří lidé začínají vyhrožovat politikům a varují je, že mohou dopadnout stejně jako zavražděný náměstek primátorky. Svědčí o tom anonymní výhrůžky karvinskému poslanci Jaroslavu Krupkovi (ODS), který je současně městským zastupitelem.

Článek

Poslanec, který chce celou věc předat policii, o tom v úterý informoval při jednání městské zastupitele v Karviné.

"Anonymní dopisy nebo textové zprávy už dostávám tři roky, ale nikdy to nedošlo tak daleko. V dopise, který jsem si vyzvedl v pondělí na magistrátu, například stálo: Tobě nestačilo jedno varování. Pořád tady budeš prudit. Víš, jak dopadl Balšán," přiblížil text vyhrůžek poslanec, který je současně karvinským zastupitelem.

"Chystám se podat trestní oznámení, protože ty výhrůžky se týkají i mých nejbližších, manželky a dětí," konstatoval Krupka. Jeho žena pracuje na magistrátu, na jehož adresu dopisy o rodině chodí.

Krupka, který se v červnových volbách dostal do Sněmovny, i karvinský primátor Antonín Petráš (KSČM) přiznávají, že mají tušení, kdo by za anonymy mohl stát. "Dostal jsem už v minulosti anonymní SMS zprávy z jednoho telefonu. Výhrůžné dopisy jsou psané podobným stylem," uvedl Krupka.

Reklama

Související články

Moravskoslezské zastupitele bude hlídat policie

Kvůli tragédii, která se odehrála na pondělním zasedání havířovského zastupitelstva, budou čtvrteční jednání zastupitelů Moravskoslezského kraje v Ostravě...

Výběr článků

Načítám