Hlavní obsah

Paroubek odmítl, že by si prohlížel odposlechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek odmítl, že by nahlížel do vyšetřovacího spisu týkajícího se kauzy Kubice, ačkoliv mu to vyšetřovatelé umožnili. Součástí spisu byly i odposlechy například dvou politiků ODS.

Článek

"Musíme zopakovat, že tak neučinil ani on, ani jeho právní zástupci," sdělila mluvčí ČSSD Květa Kočová. O možném nahlížení do spisu informovalo aktualně.cz. Vyšetřovatelé z Inspekce ministra vnitra podle serveru nastavili podmínky tak, aby Paroubek jako poškozený, mohl do spisu nahlédnout.

Inspekce začala zveřejnění tzv. Kubiceho zprávy šetřit právě na základě Paroubkova oznámení. Šetřilo podezření pro trestné činy ohrožení utajovaných skutečností, zneužití pravomoci veřejného činitele, neoprávněné nakládání s osobními údaji a trestný čin pomluvy.

Odposlechy kritizovala ODS. Podle ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila je nesmyslné, že policie odposlouchávala 46 telefonů kvůli pomluvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám