Hlavní obsah

STUDIUM: praxe v zahraničí odstartuje kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vše o možnostech studentských praxí ve firmách v zahraničí píše páteční Právo v rubrice Studium. Absolventi, kteří se během studia zúčastnili pracovní stáže v zahraniční firmě, nalézají snadno uplatnění, protože již mají praxi v oboru.

Článek

Stáž v cizině si mohou zajistit například v rámci programu EU Leonardo da Vinci. Tyto stáže v délce od tří do šesti měsíců jsou určeny nejen pro studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol, ale i pro absolventy, ať už zaměstnané nebo nezaměstnané.

Aby mohli studenti na praxi vyjet, musí jejich škola spolupracovat minimálně s jednou zahraniční institucí, nacházející se v zemi, která je stejně jako Česko do programu Leonardo da Vinci zapojena. Celkem jde o 25 zemí EU, dále také Norsko, Lichtenštejnsko a Island a přidružené země jako třeba Turecko.

"Našimi partnery v projektech Leonarda jsou hlavně zahraniční výzkumná střediska ve Francii, SRN a Finsku. V těchto institucích studenti pracují na praktických projektech a diplomových pracích. Pobyty jsou součástí jejich studia," řekla Právu Jitka Svatošová z zahraničního oddělení VŠCHT.

Program u nás zaštiťuje Národní agentura Leonardo (www.naleonardo.cz) a účastní se ho většina VŠ.

Témata rubriky STUDIUM

  • Stipendia
  • Organizace
  • Zkušenosti studentů
  • Skvělé tipy

Více se dočtete v pátečním Právu v rubrice Studium.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám