Hlavní obsah

Místostarosta Dubí byl napaden, pak se zhroutil

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBÍ

Napadením místostarosty a jeho následným přesunem do nemocnice skončilo ve středu večer v Dubí na Teplicku poslední zasedání městského zastupitelstva ve stávajícím složení. Ostrou slovní hádkou mezi vedením radnice a opozicí spolu s přítomnými občany vyvrcholila diskuze o údajném dluhu města.

Článek

Na veřejnost totiž prosákla informace, že únorová hloubková kontrola hospodaření města odhalila dluh ve výši několika milionů korun. Vedení města v čele se starostkou Ilonou Smítkovou a místostarostou Janem Dráždilem ale o dluhu a o následném odstavení obecního majetku neinformovalo ani všechny členy zastupitelstva, natož občany.

Po tvrdé kritice předložilo vedení města závěrečnou zprávu. "Všechny podvody  vypluly na povrch. Tady končí legrace. Za to půjde někdo do kriminálu," řekl Právu lídr dubské kandidátky ODS pro komunální volby Petr Pípal.

Podle něj chybí v městské kase 13 miliónů  korun. "Občané se právem pídili po tom, kde ty peníze jsou. Místostarosta Dráždil ale odpovídal arogantně," popsal průběh událostí.

Ve vypjaté a bouřlivé atmosféře došla trpělivost ženě, která k Dráždilovi přistoupila a praštila ho po hlavě mikrofonem, do kterého právě hovořil. Vzápětí starostka Smítková zastupitelstvo předčasně ukončila.

Po několika minutách se Dráždil nervově zhroutil. Přivolaná sanitka ho odvezla do teplické nemocnice. Žena, která místostarostu napadla, skončila na policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám