Hlavní obsah

Zaměstnavatelé chtějí zrušit placené volno na pohřeb či svatbu

Právo, Hana Kadečková
ČESKÁ REPUBLIKA

Když se zaměstnanec vdává nebo žení, má nárok na dva dny placeného volna. Když mu umře blízký člen rodiny, může čerpat tři dny placeného volna. Zaměstnavatelé se však rozhodli, že těchto výhod už bylo dost, a navrhli je zrušit.

Článek

Návrh předložil Svaz průmyslu a dopravy ČR. Zaměstnavatelé požadují kromě zrušení placeného volna na svatbu a pohřeb i zrušení placeného volna pro těžce zdravotně postižené občany, kterým počasí nedovolí dostat se do práce svým autem. Zrušení placeného volna na vyšetření u lékaře, zrušení volna při převozu těhotné manželky k porodu nebo volna k doprovodu rodinného příslušníka k lékaři.

Odbory: je to hyenismus a nemravnost

To vyvolalo bouřlivou, odmítavou reakci odborů: "Je to hyenismus, sviňárna a nemravnost. Jestliže by na pohřeb rodičů, či dětí nebylo placené volno, tak kam se to dostáváme?," zvolal na středeční tiskové konferenci šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Štěch.

Řekl, že pokud by vláda návrhy zaměstnavatelů akceptovala, a vydala nařízení, kterým by tato práva zaměstnanců zrušila, pak by odbory protestovaly "všemi demokratickými prostředky". Osobně, jak dodal, by byl pro všechny formy protestu, tedy i pro stávku, případně i generální stávku.

"Není žádný důvod, abychom o tyto výhody přicházeli. To jsou přece hodnoty, které z nás dělají civilizované lidi. Snad lidé nejsou lhostejní ke svým právům. Já chci věřit, že takovéto věci si občané nenechají líbit," uvedl Štěch.

Liška: nechtěli jsme zrušit vše

Svaz dopravy a průmyslu by zachoval z dnešních výhod jen placení volna k pohřbu zaměstnance (půjde-li pracovník na pohřeb svého kolegy), volna při stěhování, pokud je to v zájmu zaměstnavatele, a volna na hledání zaměstnání.

"Nechtěli jsme zrušit veškeré náhrady. Chtěli jsme jenom, aby některé z nich - které se nevážou přímo k výkonu práce - nebyly placeny," řekl Právu generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy ČR Zdeněk Liška.

Podle něj jsou některé placené náhrady dnes už překonány. "My jsme chtěli, aby bylo více smluvní volnosti, aby se to dojednávalo na firmách, protože některé firmy to řeší i jiným způsobem," dodal Liška. Zdůraznil, že šlo o výchozí návrh, o kterém chtěli zaměstnavatelé dále jednat.

Nečas: nelámat nic přes koleno

Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas Právu řekl, že chce, aby se sociální partneři (odboráři se zaměstnavateli) domluvili na rozumném kompromisu. "Nikdo nebude nic lámat přes koleno. Já preferuji dohodu sociálních partnerů. Proto v tuto chvíli ani do toho jednání osobně nevstupuji," řekl.

Za sebe zdůraznil, že nesouhlasí s návrhem "šmahem" všechno převést na neplacené, byť nárokové volno. "Jsou prostě situace, jako je úmrtí blízkého rodinného příslušníka, kde je mimo vší pochybnost, že to přece nebudeme měnit," zdůraznil Nečas.

Zamyslel by se však nad otázkou, kolikrát dát zaměstnanci placené volno na vlastní svatbu: "Svatbu můžeme upravit tak, že je na placené volno nárok jednou za život. Ale ne, že se pětkrát žením, a každé dva roky si vyzvednu dva dny volna," zdůraznil Nečas s tím, že i odboráři musí uznat, že někdy jsou placená volna zneužívána.

"Je to o nalezení rozumného kompromisu, ne o nějakém plošném odbourání. S tím já také nesouhlasím," dodal Nečas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám