Hlavní obsah

Topolánek: Paroubek zaútočil na nezávislost ČT

Nesmiřitelný souboj dvou hlavních rivalů na české politické scéně má novou epizodu. Premiér Mirek Topolánek (ODS) nařkl šéfa ČSSD Jiřího Paroubka z ataku na nezávislost České televize. Paroubek to ale příkře odmítl.

Článek

Podle Topolánka si Paroubek povolal na kobereček členy Rady České televize a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). "Podle našich informací se může jednat o útok na tuto televizi, případně o odvolání ředitele. Dávám to jako spekulaci, nicméně se to stalo," uvedl premiér na tiskové konferenci po zasedání vlády.

"To je nesmysl, nevím, kde pan Topolánek na takové informace chodí," reagoval Paroubek.

Předseda RRTV Václav Žák uvedl, že Paroubek a předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek se v pondělí skutečně setkali se zástupci mediálních rad, a to Rady České televize, Rady Českého rozhlasu a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. "Že by se projednávaly nějaké personální otázky, o tom nepadlo ani slovo," dodal.

Podle něj se sociální demokraté setkali se zástupci mediálních rad proto, aby s nimi konzultovali komunikaci mezi radami a novou Sněmovnou. Hašek by se totiž podle předsedy vysílací rady měl stát šéfem sněmovní mediální komise. Některé dohody, například týkající se nástupu digitálního vysílání, jsou totiž podle Žáka především otázkou mediální komise.

Reklama

Výběr článků

Načítám