Hlavní obsah

Paroubek: Dávat mi v TV stejný prostor jako místopředsedům je neseriózní

– PRAHA
Právo, alm

Jiří Paroubek Právu v neděli odpoledne potvrdil, že odmítl jít do Nedělní partie TV Prima už v pátek. "Nebudu chodit do nějakých panelů, kde se naprosto rozmělní to, že jsem předseda strany. Dávat mi stejný prostor jako dvěma místopředsedům stran, to je prostě neseriózní. Zcela mi nevyhovoval časový formát," řekl Paroubek s tím, že nemusí být za každou cenu v televizi.

Článek

"Aniž si chci nějak fandit, tak dneska měli sledovanost dvě stě, tři sta tisíc, a kdybych tam byl já, tak by měli šest set, sedm set tisíc," dodal předseda ČSSD.

Na dotaz, zda počítá s tím, že někteří diváci to mohli vnímat jako neochotu objevit se na obrazovce poté, co Langer nejdříve v ČT a následně na Primě obvinil Paroubka z neloajality vůči státu, šéf soc. dem. uvedl: "Nevím, v čem bych měl být neloajální vůči státu. Pan Langer mě neustále z něčeho obviňuje. Minulý týden mě obvinil z jakési novodobé aféry Watergate. Dneska nejvyšší státní zástupkyně řekla něco jiného."

Podle Paroubka jde o sérii útoků ze strany nejvyšších představitelů ODS, jejichž cílem vytvořit jeho obraz jako člověka, který má diktátorské, autoritativní sklony, s kterým se nedá jednat. "Za situace, kdy ČSSD má podle všech průzkumů veřejného mínění zhruba tolik, co měla ve volbách do Poslanecké sněmovny, chápu, že by chtěli mít (v čele ČSSD) slabšího lídra," dodal Paroubek. 

Reklama

Výběr článků

Načítám