Hlavní obsah

Kalousek navštívil Zemana

Právo, ada, nig
PRAHA

Jak na běžícím pásu se u bývalého šéfa soc. dem. a expremiéra Miloše Zemana střídají politici různých stran. Po nedávné návštěvě ministra financí Vlastimila Tlustého zavítal ve čtvrtek na Vysočinu také bývalý šéf lidovců Miroslav Kalousek.

Článek

Zatímco Zeman na dotaz Práva odmítl schůzku potvrdit s tím, že o svých soukromých návštěvách zásadně žádné informace neposkytuje, Kalousek návštěvu přiznal. "Rádi jsme se viděli," řekl. Oba politici se prý bavili o rozpočtu a shodli se, že v době dynamického růstu by se měl snižovat deficit. "Potkali se dva bývalí předsedové významných politických stran a povídali si, jak vidí situaci," dodal Kalousek.

Bývalý lidovecký šéf připustil, že se se Zemanem občas vídají.

Na otázku Práva, zda hovořili také o postoji Kalouska k podpoře Topolánkovy vlády, odpověděl, že ano. V kuloárech se totiž spekuluje o tom, že Kalousek poté, co se vzdal všech stranických funkcí, včetně funkce předsedy poslaneckého klubu, by mohl hlasovat proti Topolánkově vládě. Kalousek však Právu včera řekl, že přemýšlí o svém postoji, který chce vyjádřit "mírnou nezúčastněnou podporou".

Pod tím se skrývá odchod ze Sněmovny a tím snížení potřebného počtu hlasů k získání důvěry. "Je to moje vstupní pozice do diskuse na klubu," uvedl Kalousek.

K poznámce, jak se mohl se Zemanem shodnout na potřebě snižování deficitu, když Zeman v minulosti nebyl proti jeho zvyšování, Kalousek uvedl, že to bylo v době krize, kdy Zeman prosazoval deficit jako prorůstový nástroj. "Nyní v době dynamického růstu je zastáncem snižování schodku," poznamenal na Zemanovu adresu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám