Hlavní obsah

Závěr týdne bude teplý a slunečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zdá se, že zářijové počasí se snaží vynahradit ne příliš povedený srpen. Bude tomu odpovídat i oteplení, které očekávají meteorologové v závěru týdne. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického stavu (ČHMÚ) bude o víkendu jasno nebo skoro jasno a teploty vystoupí až na letních 25 stupňů.

Článek

Po zamračenější první části tohoto týdne přijde opět do České republiky příjemné oteplení, které souvisí s přesunem tlakové výše přes naše území k severovýchodu. Po její zadní straně tak bude do Česka proudit teplý vzduch od jihozápadu. 

Ve čtvrtek dopoledne může být na některých místech ještě zataženo nízkou oblačností, během dne ale začne postupně na celém území panovat slunečné počasí s teplotami mezi 20 až 24 stupni.

V dalších dnech se odpolední maxima vyšplhají ještě výš na 21 až 25 stupňů a charakter počasí se minimálně do začátku příštího týdne nijak měnit nebude.

Nadprůměrné teploty až do půlky října

Podle poslední dlouhodobé předpovědi ČHMÚ bude i nadcházející období teplotně nadprůměrné a srážkově průměrné.

Do konce září meteorologové slibují ranní teploty mezi 12 až šesti, odpolední maximální hodnoty by se ještě mohly vyšplhat až na 26, postupně ale budou klesat k rozmezí 17 až 23 stupňů. 

Na začátku října by se ještě denní teploty měly udržet od 15 do 21 stupňů, s nastupující vládou podzimu už ale začnou citelně klesat ranní minima, a to na 8 až 2 stupně a výjimečné nebudou ani přízemní mrazíky. Odpolední maximální teploty se budou pohybovat kolem 15 stupňů.              

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám