Hlavní obsah

Rodina zabitého náměstka dostane odškodnění

Právo, kij, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Havířovští radní na středečním zasedání schválili první finanční odškodnění pro rodinu náměstka primátorky Martina Balšána, kterého v pondělí na zasedání zastupitelstva města chladnokrevně zastřelil Pavel Slíva. Manželka náměstka Petra dostane 50 tisíc korun a na jeho sedmiletou dceru Karolínku magistrát vyplatí 80 tisíc korun.

Článek

"Odškodnění je dané zákoníkem práce. Za pracovní úraz s následkem smrti je možné vyplatit manželce nejvíce 50 tisíc korun a pro jedno dítě nejvíce 80 tisíc korun. Rozhodli jsme se vyplatit nejvyšší možné částky," řekla primátorka Havířova Milada Halíková.

Navíc se město bude podílet na náhradě nákladů na pohřeb. Ten bude příští týden v pondělí, přesně týden po velké tragédii, která se na havířovském zastupitelstvu odehrála. [celá zpráva]

"Mluvila jsem s rodinou, která si přála, aby byl pohřeb ve stejnou dobu, kdy došlo k tragické události, tedy v pondělí ve 12.30," uvedla primátorka.

Kvůli tragické události navíc radní města zrušili všechny zábavní akce a hudební produkce. "Obrátilo se na nás kvůli tomu několik občanů. V pondělí se v Havířově prakticky zastavil život, nikde se večer nemluvilo nahlas, hovořilo se šeptem, nikde nehrála hudba. Rozhodli jsme se v tom setrvat až do pondělí, kdy bude pohřeb, aby město vyjádřilo svou pietu," řekla Halíková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám