Hlavní obsah

Moravskoslezské zastupitele bude hlídat policie

– OSTRAVA
Právo, kij

Kvůli tragédii, která se odehrála na pondělním zasedání havířovského zastupitelstva, budou čtvrteční jednání zastupitelů Moravskoslezského kraje v Ostravě střežit policisté. Radní kraje navíc uvažují o zakoupení bezpečnostního rámu, kterým by museli při kontrole projít všichni návštěvníci krajského úřadu.

Článek

"Po pondělních tragických událostech v Ostravě a Havířově jsem požádal policii o pomoc při zajištění bezpečnosti našich zastupitelů. Myslím si, že zastupitelé i pracovníci krajského úřadu budou určitě ve čtvrtek klidnější, když tady bude policie," uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský (ODS).

Ten nevylučuje, že hejtmanství v budoucnu pořídí bezpečnostní rám. "Nejprve si však necháme bezpečnostní rizika ověřit policií, a teprve na základě její expertizy bychom pak v radě probrali případnou koupi i způsob využití dalšího zařízení," doplnil hejtman.

V Českém Těšíně bezpečnost neposilují

Ve středu se rovněž schází zastupitelstvo Českého Těšína na Karvinsku. Tam k posílení bezpečnosti nepřistoupili. "Do radnice docházejí v úřední dny tisíce občanů a jejich podrobná kontrola by paralyzovala práci úřadu. Nedovedu si zavedení podobných opatření jako na letišti představit v praxi. Minimálně jeden strážník by musel být uvolněný na celý den pro kontrolování vstupu do budovy radnice. Nemluvě o tom, kolik by to stálo. Peníze dovedeme lépe využít někde jinde, a strážníky potřebujeme v ulicích,"  podotkl místostarosta města Vít Slováček (KDU-ČSL).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám