Hlavní obsah

Party Louis Vuitton stála místo starostu Prahy 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zamýšlené uzavření Karlova mostu kvůli soukromé oslavě firmy Louis Vuitton se stalo osudným pro starostu Prahy 1 Vladimíra Vihana (nestr.), kterého v pondělí zastupitelé odvolali z funkce. Vihan podle nich při připravování záboru nepostupoval správně. Bývalý starosta nedávno opustil řady ODS.

Článek

Návrh zastupitelům první městské části předložil opoziční zastupitel Vladimír Hruška (Sdružení na ochranu nájemního a ostatního bydlení). Vihan, který v současnosti na radnici kandiduje za opoziční Iniciativu pražských občanů (IPO), za svým odvoláním vidí své bývalé kolegy z ODS. "Soudím, že to bylo z popudu předsedy klubu ODS," reagoval na své odvolání s tím, že případ Karlova mostu byl použit účelově.

"Pokud bychom chtěli navrhnout Vihanovo odvolání, udělali bychom to," řekl na to předseda zastupitelů za občanské demokraty Filip Dvořák.

Opozice se v minulosti pokusila Vihana odvolat třikrát, ale nikdy neuspěla. Tentokrát se však v tajném hlasování vyslovilo pro starostovo odvolání 22 zastupitelů, pět bylo proti. Mezi zastupiteli, kteří hlasovali pro, patrně byli i někteří občanští demokraté.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám