Hlavní obsah

Prima ukáže nové zprávy již v neděli

Právo, jp
PRAHA

O den dříve, než avizovala v programových časopisech, tedy již  tuto neděli 17. září předvede televize Prima od 19.00 hodin své nové hlavní večerní zpravodajství.

Článek

Zpravodajský deník změní název na 1. zprávy a jejich stopáž se prodlouží na 55 minut. Diváci uvidí nové studio s virtuální technologií, jinou grafiku, znělky  a nové moderátorské dvojice. První nové 1. zprávy začne moderovat Tereza Kašparovská a Jiří Chum. Druhá moderátorska dvojice Světlana Zárubová a Petr Tichý se představí až během října, protože Česká televize neuvolnila Zárubovou v požadovaném termínu.

"Zpravodajství je komponováno  v celistvém bloku. Prodloužili jsme 1. zprávy a 1. zprávy sport, pořad Extra začne v 19.20 hodin a je součástí zpráv. Zpravodajský blok bude ukončen pětiminutovou relací 1. zprávy počasí, která začíná v 19.50 hodin," informoval generální ředitel Primy Martin Dvořák. Poradcem pro vznik zpravodajství byl Jiří Vávra, bývalý šéfredaktor zpravodajství Novy.

Sport bude uvádět Niničová

Ve sportovní realci se 19. září představí nová moderátorka Barbora Niničová (26 let). Pracovala v rádiu Hey a na Primě uváděla aktuality v dopolední Prima jízdě. Dalšími moderátory sportu zůstávají Jiří Nikodým a Radek Macháček.

"Nemůžu se dočkat. Nabídka, která přišla, se pochopitelně nejen neodmítá, ale zároveň je pro mne i výzvou. Udělám maximum, aby ta sportovní tečka večerních zpráv byla pro diváky co nejpříjemnější," těší se Niničová.

Jak diváci přijmou nové zpravodajství Primy, zajímá i konkurenční Novu a Českou televizi. Pokud by jim Prima vzala v tomto čase diváky, dá se předpokládat, že se svým zpravodajstvím zahýbají také. To se ale nedá udělat okamžitě. Nejbližším vhodným okamžikem se ukazuje leden 2007, kdy se televize po svátečním programu vrací do svých časových kolejí.

Nové sportovní noviny Primy mohou také čelit ataku těch televizí, které vlastní vysílací práva na určitý druh sportu, jako například Nova na Formuli 1, nebo Česká televize na Ligu mistrů. Konkurenční boj se může projevit mj. neúnosnými finančními požadavky na odvysílání krátkých šotů ze zmíněných sportů nebo tím, že nebudou Primě tyto sporty dodávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám