Hlavní obsah

Julínek představil své náměstky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) ve čtvrtek představil novinářům své náměstky. Jedním z nich je Pavel Hroboň, jenž má na starosti reformu systému. Další náměstkyní pro zdravotní péči se stala Markéta Hellerová. Hlavním hygienikem zůstává Michael Vít.

Článek

Lidé by podle nového ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS) a jeho náměstků měli mít v budoucnu možnost si připlatit na nadstandardní zdravotní péči. Předtím ale bude nutné definovat standard, který bude mít každý zdarma. Náměstek Pavel Hroboň mluvil i o zavedení ročního limitu na doplatky za léky a vzniku osobních účtů. Julínek na své tiskové konferenci mimo jiné potvrdil, že hodlá odvolat Michala Sojku z vedení Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Sojku do funkce jmenoval bývalý ministr David Rath (ČSSD).

S ostatními Rathovými náměstky Julínek spolupracovat nehodlá. Kolem termínu jejich odvolání panovaly v minulých dnech nejasnosti, protože se některých z nich nemůže dopátrat. "Pan náměstek (Vladimír) Dryml je pořád nezvěstný," řekl ministr.

Julínek ve čtvrtek také prohlásil, že hodlá vytvořit pacientskou radu jako svůj poradní sbor. Měli by ji tvořit zástupci občanských a pacientských hnutí.

Julínek a jeho tým představili své plány na několik let dopředu, je ale otázka, jestli se jim něco z dlouhodobějších vizí podaří uskutečnit. Současná menšinová vláda ODS totiž zatím nezískala důvěru Sněmovny a zdá se, že její šance nejsou velké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám